Tento čaj je známy svojimi liečivými účinkami. Je považovaný za najstarší čaj na svete a je pomenovaný podľa rovnomenného mesta v čínskej provincii Yunnan.
Pri výrobe čaju Pu-erh je proces fermentácie niekoľkokrát opakovaný a súčasne sú čajové lístky injektované baktériou Aspergillus niger. Pu-erh je jediný čaj, ktorý časom získava na kvalite a tým zvyšuje svoju hodnotu. Jeho chuť je výnimočná, zemitá, nálev je tmavo hnedej farby. Ako jeden z mála čajov je vhodný aj na večerné pitie, keďže má veľmi nízky obsah kofeínu. Mimoriadne obľúbený je pre jeho schopnosť odbúravať tuk a detoxikovať organizmus. Tiež prirodzene reguluje chuť do jedla. Vďaka svojim pozitívnym účinkom sa nazýva aj čínsky penicilín. Zaujímavosťou je, že jeho účinky sa znižujú, ak necháte čajový nálev dlho stáť.
Zalievame ho vriacou vodou a necháme lúhovať 8 – 10 minút. Ideálne je denne vypiť 3 šálky tohto nápoja, aby sa prejavili jeho pozitívne účinky. Ochutnajte Popradský čaj Pu-erh, ktorý v kombinácii s ananásom, slivkou a mätou vytvára výnimočný nápoj. Navyše obsahuje L-Karnitín - látku, ktorá odbúrava tuky v tele.