Ovocný čaj sa už po dlhé roky teší veľkej obľube. Spolu s čiernym čajom patrí k najviac konzumovaným čajom na svete. Tento čaj nie je čajom v pravom slova zmysle, pretože sa vyrába z ovocia a nie z čajovníka.
Na trhu existuje obrovské množstvo typov ovocných čajov. Klasický ovocný sa skladá najmä z ingrediencií ako napr.: šípky, pomarančová kôra a jablko. Tiež môže byť s ibištekom alebo bez neho. Zatiaľ čo ibištek čaju dodáva kyslosť, jablko ho, naopak, osladzuje a vyvažuje chuť. Šípky sú bohaté na vitamín C a pomarančová kôra pridáva jemne horkú chuť. K týmto základným zložkám sa pridávajú ďalšie podľa druhu čaju.
Keďže neobsahuje kofeín, je vhodný pre malé deti aj tehotné či dojčiace matky. Ideálny je aj pri nachladnutí.
Ovocné zmesi zaliate vriacou vodou majú lahodnú chuť a výraznú vôňu, ktorú si obľúbia aj milovníci sladších nápojov. Tiež sú ideálne na prípravu osviežujúcich ľadových čajov v lete.
Ochutnajte nový Mistral ovocný čaj – Jahoda – malina.