Cesto:
Poleva:
Vajíčka vyšľaháme do peny. Pridáme 1 šálku cukru. Po chvíľke do zmesi vsypeme granko. Keď sú ingrediencie spojené, pridáme olej a opäť šľaháme. Ako posledné primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hmotu vylejeme na papier na pečenie a vložíme cca na 5-7 minút do rúry vyhriatej na 200°C. Zvyšných asi 25 minút dopekáme na 180°C v závislosti od typu rúry. Kým sa nám cesto v rúre pečie, pripravíme si silné presso z Popradskej kávy Colombia. Upečený korpus si krátko po vytiahnutí z rúry lyžičkou pokvapkáme mierne vychladeným pressom. Záleží, ako výrazne chceme chuť kávy v koláčiku cítiť. Keď sa koláčik „napije“ kávy, opatrne ho potrieme hrubšou vrstvou ríbezľového džemu. Poleva vám nezaberie veľa času a nepotrebuje ani bohaté cukrárske zručnosti. Stačí nechať zovrieť šľahačku, odstaviť a polámať do nej čokoládu. Počkať cca 1-2 minúty, pridať lyžicu masla a pomaly do hladka premiešať. Na záver koláč ozdobíme pripravenou polevou a lesným ovocím. Výborné sú ríbezle, čučoriedky, josty či maliny.
A na záver? Nájdite si aj vy kúsok lesa vo svojom okolí. Vezmite popradskú kávu Colombia do termosky, koláč do piknikového koša a užite si chvíle samých so sebou alebo so svojimi blízkymi.