Specialty grade – B.O.P. pražiareň
Ethiopia Dimtu Hambella


11,00 € 44,00 €/kg 9,1667 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: produkt nie je dostupný
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Výberová káva DIMTU HAMBELLA je jedna z najlepších káv, ktorú sme do predaja zaradili. Táto káva sa pestuje v oblasti Guji v Etiópii, konkrétne z washing station Hambella Dhekbor v meste Hambella. Táto výnimočná káva pochádza od farmára Isreala Degfu, ktorý združuje menších pestovateľov, ktorých je spolu až 360. Každý z nich obhospodaruje menšiu výmeru okolo 1 hektára. Plody sa zbierajú v nižších nadmorských výškach od októbra do decembra a vo vyšších nadmorských výškach od novembra do januára. A to približne od 1 850 do 2 200 m n. m.. Dimtu Hambella je tvorená zrnkami z odrody kávovníka Heirloom a je spracovaná mokrou cestou.

Etiópska káva je oslavovaná pre svoje rôznorodé chute a bohatú históriu ako miesto narodenia kávy. Genetická rozmanitosť kávových odrôd tradičné metódy pestovania bez chémie a precízne spracovanie v Hambella Dhekbor washing station prispievajú k výnimočným vlastnostiam tejto kávy.

Naša káva je pražená na espresso. V šálke fantastická káva s chuťou broskyne, limetky a trstinového cukru.

V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Oblasť Guji
Spracovanie washed
Odroda Heirloom
Profil Broskyňa, limetka, trstinový cukor
Praženie espresso
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar, moka kávovar a french press.
Etiópia
Krajina pôvodu
Etiópia

Najnovšie z blogu

15. november 2024 Kávový koláč s čokoládovou polevou - Vianočný recept, ktorý musíte vyskúšať

Kávový koláč s čokoládovou polevou - Vianočný recept, ktorý musíte vyskúšať

Chcete na sviatočnom stole ohúriť svojich blízkych niečím nezabudnuteľným? Vyskúšajte náš kávový koláč s lahodnou čokoládovou polevou, ktorý bude neodolateľnou pochúťkou pre každého, kto ho ochutná.

28. október 2024 Škorica do kávy – áno alebo nie?

Škorica do kávy – áno alebo nie?

Škorica je korenie, ktoré sa používa už tisíce rokov nielen pre jeho výnimočnú chuť, ale aj liečivé účinky. V súčasnosti si škoricu do kávy pridáva čoraz viac ľudí. Ak sa chcete dozvedieť, ako si pripravíte škoricové latte a aké zdravotné benefity táto kombinácia ponúka, prečítajte si náš článok.

28. október 2024 Recept na vegánske medovníky bez vajec

Recept na vegánske medovníky bez vajec

Ste vegán, máte intoleranciu na niektorú zo živočíšnych potravín, alebo chcete tento rok obmeniť svoj starý recept na medovníky a vyskúšať niečo nové? Prečítajte si náš článok s receptom na zdravé vegánske medovníky bez použitia vajec.

30. september 2024 Ako na výrobu brusnicového džemu a k čomu všetkému sa hodí?

Ako na výrobu brusnicového džemu a k čomu všetkému sa hodí?

Brusnice sú malé červené bobuľky, ktoré nájdete v borovicových či smrekových lesoch a rašeliniskách v Európe, Ázii a Severnej Amerike. Prečítajte si náš článok a dozveďte sa viac o ich blahodarných účinkoch, ako aj príprave brusnicového džemu.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!