Single origin – B.O.P. pražiareň
Kenya AB washed 250 g


8,20 € 32,80 €/kg 6,8907 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: 48 ks na sklade
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Keňa má rovnako ako Etiópia veľmi bohatý príbeh pestovania kávy. Pôvodné kultivary kávovníka boli dovezené do Kene cez južný Jemen. Žiadna iná krajina vo svete nepestuje kávovníky tak dôsledne ako Keňa. Všetku úrodu zelenej kávy kontroluje štátna spoločnosť Coffee Board of Kenya. Táto spoločnosť sa stará o analýzu zrna, hodnotenie, ale tiež sprostredkúva ďalší predaj.

Kávovníkové plantáže sa nachádzajú najmä okolo pohoria Mount Kenya. Najznámejšie oblasti sú Kisi, Nyanza, Bungoma, Nakuru. V prevažnej miere sa pestuje arabika, a to v nadmorskej výške 1700 až 2200 m n.m..Káva je pestovaná najmä malými farmármi, ktorí majú v priemere okolo 200 stromov.

V Keni sa pestuje niekoľko odrôd, ale najznámejšie sú SL 34 a 28, Ruiru 11 a Batian. Práve odrody tvoria základ pre našu kávu. My pražíme Kenyu na espresso. V našej kategórii single origin ide určite o najzaujímavejšiu kávu. Keňská káva sa považuje za jednu z najlepších na svete, čomu často zodpovedá aj cena.

Neoddeliteľnou súčasťou kultúry Kene je etnická skupina Maasaiov. Dokonca ich štít sa nachádza vo vlajke Kenye. Symbolicky sme týchto hrdých ľudí pridali aj na náš obal.

V chuti je lahodná, ovocná, s chutnou cremou a pritom mimoriadne vyvážená. Okrem espressa je vhodná aj na alternatívne prípravy.

V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Oblasť Kenya
Spracovanie washed
Odroda arabika
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
Keňa
Krajina pôvodu
Keňa

Najnovšie z blogu

31. marec 2025 Lahodný recept na kávovo-karamelovú panna cottu

Lahodný recept na kávovo-karamelovú panna cottu

Veľká noc je obdobím rodinných stretnutí a skvelého jedla. Ak chcete svojich hostí očariť dezertom, ktorý zanechá nezabudnuteľný dojem, vyskúšajte kávovo-karamelovú panna cottu – recept, ktorý spája zamatovú smotanu, výraznú kávu a jemne sladký karamel.

27. marec 2025 Jednoduchý recept na zamatové pistáciové tiramisu a domácu pistáciovú pastu

Jednoduchý recept na zamatové pistáciové tiramisu a domácu pistáciovú pastu

Pistáciové tiramisu je moderná a lahodná verzia klasického talianskeho dezertu, ktorý si získal srdcia milovníkov sladkého po celom svete.

17. marec 2025 Espresso tart s čokoládou a mascarpone krémom

Espresso tart s čokoládou a mascarpone krémom

Hľadáte pochúťku, ktorá počas Veľkej noci zmizne zo stola ako prvá? Vyskúšajte dezert, ktorý vás očarí krehkým kakaovým základom, bohatou čokoládovou ganache a jemným mascarpone krémom s kávovým likérom.

6. marec 2025 Domáce čajové pečivo: 6 jednoduchých receptov na lahodné maškrty

Domáce čajové pečivo: 6 jednoduchých receptov na lahodné maškrty

Máte radi čajové posedenia a hľadáte k nim sladkú pochúťku? Vyskúšajte naše overené recepty na krehké čajové pečivo, ktoré si pripravíte jednoducho a s minimálnou námahou.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!