23,90 € 23,90 €/kg / 19,9167 € bez DPH
ESPRESSO BRAZIL BLEND je perfektné typické espresso, ktoré jednoducho funguje. Je určené pre tých, ktorí majú radi klasiku, bez toho, aby sa uberali v kvalite. Espresso z tejto kávy je plné, bohaté v chuti s primeranou aciditou, ktorá harmonicky dopĺňa celkový zážitok.
ESPRESSO BRAZIL BLEND je z našej edície káv B.O.P. OFFICE COFFEE vhodných do kancelárií firiem, kaviarní alebo domácností, ktoré majú vyššiu spotrebu kávy. Dobre sa pripravuje v automatických kávovaroch, pričom len na Vás záleží ako kávovar nastavíte. Malými zmenami sa dá docieliť, že káva zmohutnie alebo sa zjemní. Všetko je v nastavení Vášho stroja. Presne ako napovedá názov, ide o blend tvorený iba z brazílskej kávy. Brazília má tú najlepšiu kávu, ktorá sa hodí na espresso, preto sme to nekomplikovali a ostali len pri Brazílii. Brazília je najväčší pestovateľ kávy na svete a nie náhodou. Má podmienky, ktoré nemá takmer nikto a dokážu pestovať kávu efektívne, pričom majú v pestovaní mimoriadne bohaté skúsenosti. Až 40% svetovej produkcie predstavuje káva z Brazílie, čo znamená, že vypestuje 3,7 milióna ton kávy ročne. Brazília pestuje takmer všetko od robusty po arabiku a od lacných káv až po tie najdrahšie. Najdôležitejšie oblasti pestovania sú Espirito Santo, Sao Paulo, Minas Gerais a Bahia. Káva sa pestuje najčastejšie na veľkých farmách, čo je možné aj vďaka tomu, že oblasti pestovania sú relatívne rovinaté.
Naša káva je z oblasti Mogiana z farmy Paraizinho Estate, ktorá bola založená v roku 1960. Na tejto farme rastú kávovníky v nadmorskej výške 900 až 1100 m n.m.. Naša zmes Brazil blend je tvorená z odrôd Mundo Novo, Icatu a Yellow Catuai, pričom zrnká sú spracované suchou cestou.
Celkový výsledok je, že zmes ESPRESSO BRAZIL BLEND je super vhodná na prípravu espressa a mimoriadne dobre sa dá pripraviť aj z automatického kávovaru.
V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.
Oblasť | 100 % Brazília |
---|---|
Spracovanie | natural |
Odroda | arabica coffee |
Praženie | espresso |
Intenzita |
|
Acidita |