9,60 € 38,40 €/kg / 8,0000 € bez DPH
Sme radi, že v ponuke máme opäť ďalšiu etiópsku špecialitu. Naša výberová káva ANASORA WASHED G1 stojí za ochutnanie. Táto výnimočná káva pochádza z etiópskeho regiónu Guji, ktorá patrí do vlastníctva farmára Isreaela Degafa. Jeho farma zamestnáva 22 stálych pracovníkov a Israel je známy, že má silný sociálny program pre svojich ľudí. Farma sa nachádza v neuveriteľnej nadmorskej výške 2 300 m n.m.. Práve táto lokácia umožňuje mať špecifickú mikroklímu, kde dopestovaná káva má unikátne vlastnosti. Kávy z farmy Anasora sú známe svojim pomalým dozrievaním, ktoré umožňuje rastline viac času na vývoj, a to prispieva ku skutočne jedinečnému chuťovému profilu.
Naša káva je spracovaná metódou „washed“, teda mokrým spracovaním. Pri tomto spracovaní sa zrelé kávové čerešne otvoria, aby sa odstránila šupka a oddelili sa kávové zrnká od dužiny. Kávové zrniečka sa následne fermentujú minimálne 24 hodín. Následne sa káva opäť premyje a potom nesleduje sušenie na terasách. Táto metóda dodáva šálke čírosť a zvýrazňuje jemnú aciditu, kvetinové tóny a ovocné chute, tak charakteristické pre región Guji, Značka G1 predstavuje označenie pre najvyššiu kvalitu etiópskych káv, ktoré má stupnicu od 1-5. Hodnotenie zahŕňa rôzne kvalitatívne a senzorické hodnotenia. Kávy v rade G1 sú špičkové, takmer vždy pozostávajú z najkvalitnejších špeciálnych kávových zŕn, ktoré sú starostlivo triedené a majú intenzívnu vôňu a komplexnú chuť s radom chutí, vrátane ovocnej kyslosti, dobre vyváženého tela a komplexných tónov kvetinových, bobuľových, citrusových a čajových tónov. Zelená káva tejto kategórie ľahko splní kritériá SCA pre počet defektov. Tieto kávy sú známe jemnou chuťou, jasnou kyslosťou a stredným telom a niekedy môžu dosiahnuť stratosférickú, mýtickú ríšu 90+ bodov.
Ochutnajte našu kávu Ethiopa Anasora Washed, ktorú pražíme na espresso, ale káva je vhodná aj na prípravu cez filter a inými spôsobmi. V šálke je lahodná, v chuti pripomína červené lesné plody, levanduľu, včelí plást a limetku.
V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.
Oblasť | Guji |
---|---|
Spracovanie | washed |
Odroda | Heirloom |
Profil | Červené plody, levanduľa, včelí plást, limetka |
Praženie | espresso |
Intenzita |
|
Acidita |