Single origin – zrnková – B.O.P. pražiareň
Papua New Guinea 250 g


7,20 € 28,80 €/kg 6,0000 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: 34 ks na sklade
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Pôvod privezenia kávy na ostrovný štát Papua Nová Guinea, ktorý sa nachádza neďaleko Austrálie, je nejasný. Najznámejšia legenda hovorí, že ju koncom 19. storočia počas kolonizácie priniesli nemeckí osadníci. Prvé oficiálne zdokumentované pestovanie kávovníkov však bolo až v 20. rokoch 20. storočia.

Naša káva, ktorá je známa aj ako PNG, sa pestuje na východnej polovici ostrova Novej Guinei, presne na sever od Austrálie. Väčšina kávových plantáží sa nachádza hlboko v pralesoch v nadmorskej výške od 1 500 až 1 800 m n. m., vďaka čomu majú kávovníky ideálne podmienky.

Káva sa pestuje až v 18 z 22 provincií vo viac než 450 000 domácnostiach. Okrem kávy väčšinou pestujú aj iné plodiny, ako sú sladké zemiaky či banány. Viac ako 90 % produkcie pochádza od malých farmárov, ktorí pri pestovaní takmer vôbec nepoužívajú hnojivo ani pesticídy. Medzi najčastejšie odrody patria Bourbon, Jamaica Blue Mountain či Typica.

Na celom ostrove sa nachádzajú vyhasnuté, ale aj činné vulkány. Pôda je tak mimoriadne úrodná a bohatá na živiny. Papua New Guinea – PNG Fino je z odrody Typica a je spracovaná mokrou cestou so stredne veľkými zrnami. Jej chuť je vyvážená s nízkou aciditou a má širokú škálu aróm ‒ od citrusových až po kvetinové tóny. V šálke má dokonalú orieškovú cremu. Je najvhodnejšia na prípravu espressa či jemnejších kávových nápojov ako sú cappuccino či cortado.

Ak vás zaujíma, ako pražíme kávu a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť, prečítajte si náš blog.

Oblasť Papua Nová Guinea
Spracovanie washed
Odroda arabika
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
Papua-Nová Guinea
Krajina pôvodu
Papua-Nová Guinea

Najnovšie z blogu

15. november 2024 Kávový koláč s čokoládovou polevou - Vianočný recept, ktorý musíte vyskúšať

Kávový koláč s čokoládovou polevou - Vianočný recept, ktorý musíte vyskúšať

Chcete na sviatočnom stole ohúriť svojich blízkych niečím nezabudnuteľným? Vyskúšajte náš kávový koláč s lahodnou čokoládovou polevou, ktorý bude neodolateľnou pochúťkou pre každého, kto ho ochutná.

28. október 2024 Škorica do kávy – áno alebo nie?

Škorica do kávy – áno alebo nie?

Škorica je korenie, ktoré sa používa už tisíce rokov nielen pre jeho výnimočnú chuť, ale aj liečivé účinky. V súčasnosti si škoricu do kávy pridáva čoraz viac ľudí. Ak sa chcete dozvedieť, ako si pripravíte škoricové latte a aké zdravotné benefity táto kombinácia ponúka, prečítajte si náš článok.

28. október 2024 Recept na vegánske medovníky bez vajec

Recept na vegánske medovníky bez vajec

Ste vegán, máte intoleranciu na niektorú zo živočíšnych potravín, alebo chcete tento rok obmeniť svoj starý recept na medovníky a vyskúšať niečo nové? Prečítajte si náš článok s receptom na zdravé vegánske medovníky bez použitia vajec.

30. september 2024 Ako na výrobu brusnicového džemu a k čomu všetkému sa hodí?

Ako na výrobu brusnicového džemu a k čomu všetkému sa hodí?

Brusnice sú malé červené bobuľky, ktoré nájdete v borovicových či smrekových lesoch a rašeliniskách v Európe, Ázii a Severnej Amerike. Prečítajte si náš článok a dozveďte sa viac o ich blahodarných účinkoch, ako aj príprave brusnicového džemu.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!