Single origin – zrnková – B.O.P. pražiareň
Papua New Guinea 250 g


7,50 € 30,00 €/kg 6,3025 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: 11 ks na sklade
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Pôvod privezenia kávy na ostrovný štát Papua Nová Guinea, ktorý sa nachádza neďaleko Austrálie, je nejasný. Najznámejšia legenda hovorí, že ju koncom 19. storočia počas kolonizácie priniesli nemeckí osadníci. Prvé oficiálne zdokumentované pestovanie kávovníkov však bolo až v 20. rokoch 20. storočia.

Naša káva, ktorá je známa aj ako PNG, sa pestuje na východnej polovici ostrova Novej Guinei, presne na sever od Austrálie. Väčšina kávových plantáží sa nachádza hlboko v pralesoch v nadmorskej výške od 1 500 až 1 800 m n. m., vďaka čomu majú kávovníky ideálne podmienky.

Káva sa pestuje až v 18 z 22 provincií vo viac než 450 000 domácnostiach. Okrem kávy väčšinou pestujú aj iné plodiny, ako sú sladké zemiaky či banány. Viac ako 90 % produkcie pochádza od malých farmárov, ktorí pri pestovaní takmer vôbec nepoužívajú hnojivo ani pesticídy. Medzi najčastejšie odrody patria Bourbon, Jamaica Blue Mountain či Typica.

Na celom ostrove sa nachádzajú vyhasnuté, ale aj činné vulkány. Pôda je tak mimoriadne úrodná a bohatá na živiny. Papua New Guinea – PNG Fino je z odrody Typica a je spracovaná mokrou cestou so stredne veľkými zrnami. Jej chuť je vyvážená s nízkou aciditou a má širokú škálu aróm ‒ od citrusových až po kvetinové tóny. V šálke má dokonalú orieškovú cremu. Je najvhodnejšia na prípravu espressa či jemnejších kávových nápojov ako sú cappuccino či cortado.

Ak vás zaujíma, ako pražíme kávu a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť, prečítajte si náš blog.

Oblasť Papua Nová Guinea
Spracovanie washed
Odroda arabika
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
Papua-Nová Guinea
Krajina pôvodu
Papua-Nová Guinea

Najnovšie z blogu

31. marec 2025 Lahodný recept na kávovo-karamelovú panna cottu

Lahodný recept na kávovo-karamelovú panna cottu

Veľká noc je obdobím rodinných stretnutí a skvelého jedla. Ak chcete svojich hostí očariť dezertom, ktorý zanechá nezabudnuteľný dojem, vyskúšajte kávovo-karamelovú panna cottu – recept, ktorý spája zamatovú smotanu, výraznú kávu a jemne sladký karamel.

27. marec 2025 Jednoduchý recept na zamatové pistáciové tiramisu a domácu pistáciovú pastu

Jednoduchý recept na zamatové pistáciové tiramisu a domácu pistáciovú pastu

Pistáciové tiramisu je moderná a lahodná verzia klasického talianskeho dezertu, ktorý si získal srdcia milovníkov sladkého po celom svete.

17. marec 2025 Espresso tart s čokoládou a mascarpone krémom

Espresso tart s čokoládou a mascarpone krémom

Hľadáte pochúťku, ktorá počas Veľkej noci zmizne zo stola ako prvá? Vyskúšajte dezert, ktorý vás očarí krehkým kakaovým základom, bohatou čokoládovou ganache a jemným mascarpone krémom s kávovým likérom.

6. marec 2025 Domáce čajové pečivo: 6 jednoduchých receptov na lahodné maškrty

Domáce čajové pečivo: 6 jednoduchých receptov na lahodné maškrty

Máte radi čajové posedenia a hľadáte k nim sladkú pochúťku? Vyskúšajte naše overené recepty na krehké čajové pečivo, ktoré si pripravíte jednoducho a s minimálnou námahou.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!