Single origin – B.O.P. pražiareň
India Plantation A 250 g


7,50 € 30,00 €/kg 6,2500 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: produkt nie je dostupný
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

India Plantation A je spracovaná mokrou cestou a zrnká sú rovnomerne veľké, strednej veľkosti. Chuť tejto kávy je príjemne korenistá, s tónmi orieškov a mohutným telom. Acidita je primeraná, čo je typické pre indické kávy. Vďaka tomu je ideálna na prípravu espressa a nápojov, ktoré sú z neho pripravované.

Legenda hovorí, že kávu do Indie z Jemenu tajne prepašoval sufijský mních Baba Budan, ktorý priniesol presne sedem zŕn. Zasadil ich v horách Chandra Dona, ktoré neskôr premenovali na Baba Budan giri. Stadiaľ sa pestovanie kávovníka rozšírilo do ďalších oblastí.

Single origin India Plantation A pochádza z oblasti štátu Karnataka, čo dnes predstavuje najdôležitejšiu oblasť pre pestovanie kávovníka. Zaujímavosťou je, že Indii nestačí produkcia na vlastnú spotrebu a dokonca musí kávu aj dovážať. Zber prebieha v mesiacoch november a február a káva sa pestuje vo výške od 700 do 1 200 m n. m. Vykonávajú ho najčastejšie členovia rodiny, ktorým farma patrí.

Naša káva pochádza z odrody Kent a Catimor. Odroda Kent sa v Indii pestuje už od 30. rokov 20. storočia a vyznačuje sa vyváženou jemnou kyslosťou. Catimor zase patrí medzi odolnejšie kávovníky, ktoré mávajú výdatnú úrodu. Táto odroda vznikla v laboratóriu krížením Timor Hybridu a Caturry a nie v prírode.

Oblasť India
Spracovanie washed
Odroda arabika
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
India
Krajina pôvodu
India

Najnovšie z blogu

15. november 2024 Kávový koláč s čokoládovou polevou - Vianočný recept, ktorý musíte vyskúšať

Kávový koláč s čokoládovou polevou - Vianočný recept, ktorý musíte vyskúšať

Chcete na sviatočnom stole ohúriť svojich blízkych niečím nezabudnuteľným? Vyskúšajte náš kávový koláč s lahodnou čokoládovou polevou, ktorý bude neodolateľnou pochúťkou pre každého, kto ho ochutná.

28. október 2024 Škorica do kávy – áno alebo nie?

Škorica do kávy – áno alebo nie?

Škorica je korenie, ktoré sa používa už tisíce rokov nielen pre jeho výnimočnú chuť, ale aj liečivé účinky. V súčasnosti si škoricu do kávy pridáva čoraz viac ľudí. Ak sa chcete dozvedieť, ako si pripravíte škoricové latte a aké zdravotné benefity táto kombinácia ponúka, prečítajte si náš článok.

28. október 2024 Recept na vegánske medovníky bez vajec

Recept na vegánske medovníky bez vajec

Ste vegán, máte intoleranciu na niektorú zo živočíšnych potravín, alebo chcete tento rok obmeniť svoj starý recept na medovníky a vyskúšať niečo nové? Prečítajte si náš článok s receptom na zdravé vegánske medovníky bez použitia vajec.

30. september 2024 Ako na výrobu brusnicového džemu a k čomu všetkému sa hodí?

Ako na výrobu brusnicového džemu a k čomu všetkému sa hodí?

Brusnice sú malé červené bobuľky, ktoré nájdete v borovicových či smrekových lesoch a rašeliniskách v Európe, Ázii a Severnej Amerike. Prečítajte si náš článok a dozveďte sa viac o ich blahodarných účinkoch, ako aj príprave brusnicového džemu.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!