SOB Single origin blend – B.O.P. pražiareň
Espresso Blend No.2 (1kg)


22,90 € 22,90 €/kg 19,2434 € bez DPH


250 g
1 kg

Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 1000 g
Dostupnosť: 50 ks na sklade
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Espresso Blend No. 2 sme vytvorili pre tých, ktorí obľubujú kávy s menšou aciditou a skôr vyhľadávajú čokoládové a orieškové tóny.

Kávovú zmes sme zložili z troch druhov Single Origin káv, a to v pomere 40 % India, 40 % Paupa Nová Guinea a 20 % Kolumbia. Pestovanie kávy má v Indii dlhoročnú tradíciu. Hovorí sa, že prvé kávové zrná potajme doviezol sufijský mních Baba Budan až z Jemenu. Zrnká zasadil v horách, v ktorých sa káva pestuje dodnes a ktoré nesú jeho meno – Baba Budan giri.

Pohorie sa nachádza v štáte Karnataka, kde sa kávovníky pestujú v nadmorskej výške od 700 do 1 200 m n. m. Kávové čerešne sú zbierané len ručne, pretože ide o hornatú oblasť. Vďaka tomu farmári dodávajú len tie najkvalitnejšie zrná.

Súčasťou Espresso Blend No. 2 je aj káva z Papuy Novej Guinei. Nie je úplne jasné, kedy sa presne začala káva na ostrove pestovať. Najčastejšie sa však uvádza, že prvé kávovníky priviezli nemeckí kolonizátori koncom 19. storočia. Komerčný úspech však zaznamenala až v 20. rokoch 20. storočia. Kávové kríky rastú hlboko v pralesoch, kde majú dostatok vlahy a tieňa. Naša káva sa pestuje v nadmorskej výške okolo 1 500 – 1 800 m n. m. a je z odrody Typica.

Zvyšných 20 % nášho blendu tvorí káva columbia excelso, ktorá je zmesou odrôd Kent a Catimor. Kolumbia patrí vo svete medzi najväčších pestovateľov kávy, ktorá dosahuje mimoriadne kvality. Do zmesi sme vybrali zrná, ktoré sa pestujú v oblasti s mierne vlhkým podnebím v blízkosti Ánd, v okolí mesta Medellín. Káva tak rastie v ideálnej nadmorskej výške 1 200 až 1 800 m n. m. Všetky zrná boli spracované mokrým spôsobom. Espresso Blend No. 2 je najvhodnejšie na espresso, no vychutnať si môžete aj cappuccino či flat white.

V našom blogu sa dozviete, ako pražíme kávu a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Oblasť 40% India / 40% Papua Nová Guinea / 20% Kolumbia
Spracovanie washed
Odroda arabica coffee
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Single Origin Blend
Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
India / Papua Nová Guinea / Kolumbia
Krajina pôvodu
India / Papua Nová Guinea / Kolumbia

Najnovšie z blogu

31. marec 2025 Lahodný recept na kávovo-karamelovú panna cottu

Lahodný recept na kávovo-karamelovú panna cottu

Veľká noc je obdobím rodinných stretnutí a skvelého jedla. Ak chcete svojich hostí očariť dezertom, ktorý zanechá nezabudnuteľný dojem, vyskúšajte kávovo-karamelovú panna cottu – recept, ktorý spája zamatovú smotanu, výraznú kávu a jemne sladký karamel.

27. marec 2025 Jednoduchý recept na zamatové pistáciové tiramisu a domácu pistáciovú pastu

Jednoduchý recept na zamatové pistáciové tiramisu a domácu pistáciovú pastu

Pistáciové tiramisu je moderná a lahodná verzia klasického talianskeho dezertu, ktorý si získal srdcia milovníkov sladkého po celom svete.

17. marec 2025 Espresso tart s čokoládou a mascarpone krémom

Espresso tart s čokoládou a mascarpone krémom

Hľadáte pochúťku, ktorá počas Veľkej noci zmizne zo stola ako prvá? Vyskúšajte dezert, ktorý vás očarí krehkým kakaovým základom, bohatou čokoládovou ganache a jemným mascarpone krémom s kávovým likérom.

6. marec 2025 Domáce čajové pečivo: 6 jednoduchých receptov na lahodné maškrty

Domáce čajové pečivo: 6 jednoduchých receptov na lahodné maškrty

Máte radi čajové posedenia a hľadáte k nim sladkú pochúťku? Vyskúšajte naše overené recepty na krehké čajové pečivo, ktoré si pripravíte jednoducho a s minimálnou námahou.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!