Espresso Blend No.1 – B.O.P. pražiareň
(250 g)


7,20 € 28,80 €/kg 6,0000 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: produkt nie je dostupný
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Espresso zmes vytvorená z troch druhov single origin káv. Blend No. 1 je espresso s príjemnou aciditou, ktorá nepreráža a vďaka čomu je káva mimoriadne harmonická a lahodná. Kávu pražíme na espresso, na čo sa aj najviac v príprave hodí.

40 % tejto zmesi predstavuje káva Mexico. Kávovník bol do tejto krajiny dovezený koncom 18. storočia z Antíl. Mexiko sa zameriava najmä na pestovanie odrody Arabiky. Naša káva je z odrody Coatepec a pestuje sa v nadmorskej výške približne 700 až 1000 m n. m. a pestuje sa v oblasti Chiapas.

Druhou zastúpenou kávou je špecialita, ktorú predstavuje Columbia Excelso. Kolumbia patrí medzi najviac rešpektované krajiny v pestovaní kvalitnej kávy. Podnebie na pestovanie kávovníka je mimoriadne vhodné, vďaka dostatku vlahy, ktorá je v oblasti pohoria Andy. Naša káva pochádza z lokality blízkosti mesta Medellin, pričom ju tvorí odroda Castillo a Caturra. Pestuje sa v nadmorskej výške približne 1200 až 1800 m n.m..

Poslednou kávou v našej zmesi Blend No. 1 je top káva z Tanzánie, ktorá dodáva celej zmesi ideálne ovocné tóny. Kávovník v Tanzánii sa pestuje v tejto africkej krajine už od 16. storočia, takže má v tom bohaté skúsenosti. Kávovníky rastú vo vysokej nadmorskej výške okolo 1700 m n.m., pričom rastú v úrodnej vulkanickej pôde. Naša káva pochádza z odrôd Bourbon a Kent.

V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Oblasť 40% Mexiko / 40% Kolumbia / 20% Tanzánia
Spracovanie washed
Odroda arabica coffee
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Single Origin Blend
Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
Mexiko / Kolumbia / Tanzánia
Krajina pôvodu
Mexiko / Kolumbia / Tanzánia

Najnovšie z blogu

15. november 2024 Kávový koláč s čokoládovou polevou - Vianočný recept, ktorý musíte vyskúšať

Kávový koláč s čokoládovou polevou - Vianočný recept, ktorý musíte vyskúšať

Chcete na sviatočnom stole ohúriť svojich blízkych niečím nezabudnuteľným? Vyskúšajte náš kávový koláč s lahodnou čokoládovou polevou, ktorý bude neodolateľnou pochúťkou pre každého, kto ho ochutná.

28. október 2024 Škorica do kávy – áno alebo nie?

Škorica do kávy – áno alebo nie?

Škorica je korenie, ktoré sa používa už tisíce rokov nielen pre jeho výnimočnú chuť, ale aj liečivé účinky. V súčasnosti si škoricu do kávy pridáva čoraz viac ľudí. Ak sa chcete dozvedieť, ako si pripravíte škoricové latte a aké zdravotné benefity táto kombinácia ponúka, prečítajte si náš článok.

28. október 2024 Recept na vegánske medovníky bez vajec

Recept na vegánske medovníky bez vajec

Ste vegán, máte intoleranciu na niektorú zo živočíšnych potravín, alebo chcete tento rok obmeniť svoj starý recept na medovníky a vyskúšať niečo nové? Prečítajte si náš článok s receptom na zdravé vegánske medovníky bez použitia vajec.

30. september 2024 Ako na výrobu brusnicového džemu a k čomu všetkému sa hodí?

Ako na výrobu brusnicového džemu a k čomu všetkému sa hodí?

Brusnice sú malé červené bobuľky, ktoré nájdete v borovicových či smrekových lesoch a rašeliniskách v Európe, Ázii a Severnej Amerike. Prečítajte si náš článok a dozveďte sa viac o ich blahodarných účinkoch, ako aj príprave brusnicového džemu.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!