Decaffeine coffee – B.O.P. pražiareň
Ethiopia Djimmah 250 g


7,50 € 30,00 €/kg 6,3025 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: 47 ks na sklade
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Etiópia sa považuje za pravlasť kávovníkov. Najznámejšia legenda hovorí, že povzbudivú silu kávových zŕn objavil pastier kôz. Všimol si, že po zjedení červených bobúľ z neďalekého kríka sú jeho kozy plné energie. Názov káva je zase údajne odvodený od oblasti Kaffa, kde doteraz rastú divoké kávovníky. Je preto možné, že sa môžeme tešiť na objavenie ďalších nových kávových odrôd.

Etiópska káva je známa svojou rozmanitosťou. Pestuje sa v nej iba arabika a hovorí sa, že každá dedina má svoju vlastnú odrodu kávy. Všetky variety sa navyše vyznačujú vysokou kvalitou. Celý obchod s kávou sa sústreďuje v hlavnom meste Addis Abeba.

Väčšina produkcie pochádza od drobných farmárov, pričom štát dohliada na to, aby boli za svoju prácu férovo zaplatení. Naša káva pochádza z oblasti Djimmah. V tejto lokalite rastú kávovníky v nadmorskej výške okolo 1 300 až 1 800 m n. m. Decaffeine coffee – Ethiopia Djimmah je z odrody Heirloom a zrnká sú od šupky oddelené suchým spracovaním. Táto varieta však nie je odrodou v pravom slova zmysle. Pojmom Heirloom sa označujú všetky pôvodné divokorastúce odrody, ktoré ešte nie sú geneticky preskúmané. Odhaduje sa, že ich je v Etiópii niečo cez 10 000 až 15 000.

Chuť našej bezkofeínovej kávy Ethiopia Djimmah je mimoriadne vyvážená a je takmer na nerozoznanie od bežnej kávy. Upražili sme ju na espresso, preto má výrazné telo a príjemnú aciditu. Viac o pražení kávy sa dozviete v našom blogu.

Oblasť Etiópia
Odroda arabika
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Decaffeine coffee
Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
Etiópia
Krajina pôvodu
Etiópia

Najnovšie z blogu

31. marec 2025 Lahodný recept na kávovo-karamelovú panna cottu

Lahodný recept na kávovo-karamelovú panna cottu

Veľká noc je obdobím rodinných stretnutí a skvelého jedla. Ak chcete svojich hostí očariť dezertom, ktorý zanechá nezabudnuteľný dojem, vyskúšajte kávovo-karamelovú panna cottu – recept, ktorý spája zamatovú smotanu, výraznú kávu a jemne sladký karamel.

27. marec 2025 Jednoduchý recept na zamatové pistáciové tiramisu a domácu pistáciovú pastu

Jednoduchý recept na zamatové pistáciové tiramisu a domácu pistáciovú pastu

Pistáciové tiramisu je moderná a lahodná verzia klasického talianskeho dezertu, ktorý si získal srdcia milovníkov sladkého po celom svete.

17. marec 2025 Espresso tart s čokoládou a mascarpone krémom

Espresso tart s čokoládou a mascarpone krémom

Hľadáte pochúťku, ktorá počas Veľkej noci zmizne zo stola ako prvá? Vyskúšajte dezert, ktorý vás očarí krehkým kakaovým základom, bohatou čokoládovou ganache a jemným mascarpone krémom s kávovým likérom.

6. marec 2025 Domáce čajové pečivo: 6 jednoduchých receptov na lahodné maškrty

Domáce čajové pečivo: 6 jednoduchých receptov na lahodné maškrty

Máte radi čajové posedenia a hľadáte k nim sladkú pochúťku? Vyskúšajte naše overené recepty na krehké čajové pečivo, ktoré si pripravíte jednoducho a s minimálnou námahou.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!