Single origin – B.O.P. pražiareň
Colombia Excelso 250 g


7,50 € 30,00 €/kg 6,3025 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: 17 ks na sklade
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Kolumbijská káva je jedna z najlepšie chuťovo vyvážených káv. Naša káva Colombia Excelso má stredne veľké zrno, ktoré pražíme na espresso. Vďaka mokrému spracovaniu je jej chuť mimoriadne lahodná a jemná, s príjemnou aciditou v šálke.

Kolumbia je po Brazílii druhým najväčším producentom kávy vo svete. A to aj vďaka svojej geografickej polohe v oblasti okolo rovníka a hornatej krajine, ktorá poskytuje ideálne podmienky na jej pestovanie. Patrí tiež medzi kávové veľmoci, o čom svedčí aj to, že sa pestovaniu kávy venuje až 540 000 rodín. Prevažná väčšina navyše žije na malých a lokálnych farmách, kde kávu zbierajú ručne. Vďaka ich poctivej práci tak colombia excelso dosahuje vysokú kvalitu, ktorú tiež prísne stráži úrad Federación Nacional de Cafeteros de Colombia.

Káva sa v Kolumbii pestuje naprieč celou krajinou, preto sú jej oblasti rozdelené na sever, centrum a juh. Je hornatá, preto sa káva pestuje v ideálnych výškach od 1 200 m n. m. až po 1 800 m n. m.

Zatiaľ čo sa zrná zo severnej časti krajiny vyznačujú horkosladkou čokoládovou chuťou, káva z juhu prekypuje citrusovými a sladkými tónmi s miernou kyslosťou. Chuťový profil kávových zŕn zo strednej oblasti sa zase vyznačuje kvetinovými až ovocnými tónmi s miernou kyslosťou. V Kolumbii sa pestuje viacero odrôd arabiky, medzi najčastejšie patrí Caturra, Typica a Castillo. Nájdete tam však aj odrody ako Geisha, Bourbon či Maragogype.

Kolumbijská káva sa pred odoslaním triedi podľa veľkosti zŕn na colombia excelso a colombia supreme. Toto pomenovanie nesúvisí s jej kvalitou a ani odrodou. Obidve veľkosti totiž môžete získať z jedného kríka. Vďaka takémuto rozdeleniu však docielime rovnomerné praženie, pretože aj nepatrné rozdielne veľkosti ovplyvnia konzistentnosť praženia.

Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako pražíme kávu, prečítajte si náš blog.

Oblasť Kolumbia
Spracovanie washed
Odroda arabika
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
Kolumbia
Krajina pôvodu
Kolumbia

Najnovšie z blogu

31. marec 2025 Lahodný recept na kávovo-karamelovú panna cottu

Lahodný recept na kávovo-karamelovú panna cottu

Veľká noc je obdobím rodinných stretnutí a skvelého jedla. Ak chcete svojich hostí očariť dezertom, ktorý zanechá nezabudnuteľný dojem, vyskúšajte kávovo-karamelovú panna cottu – recept, ktorý spája zamatovú smotanu, výraznú kávu a jemne sladký karamel.

27. marec 2025 Jednoduchý recept na zamatové pistáciové tiramisu a domácu pistáciovú pastu

Jednoduchý recept na zamatové pistáciové tiramisu a domácu pistáciovú pastu

Pistáciové tiramisu je moderná a lahodná verzia klasického talianskeho dezertu, ktorý si získal srdcia milovníkov sladkého po celom svete.

17. marec 2025 Espresso tart s čokoládou a mascarpone krémom

Espresso tart s čokoládou a mascarpone krémom

Hľadáte pochúťku, ktorá počas Veľkej noci zmizne zo stola ako prvá? Vyskúšajte dezert, ktorý vás očarí krehkým kakaovým základom, bohatou čokoládovou ganache a jemným mascarpone krémom s kávovým likérom.

6. marec 2025 Domáce čajové pečivo: 6 jednoduchých receptov na lahodné maškrty

Domáce čajové pečivo: 6 jednoduchých receptov na lahodné maškrty

Máte radi čajové posedenia a hľadáte k nim sladkú pochúťku? Vyskúšajte naše overené recepty na krehké čajové pečivo, ktoré si pripravíte jednoducho a s minimálnou námahou.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!