8,40 € 33,60 €/kg / 7,0000 € bez DPH
Výberovú zrnkovú kávu Brazil N Fermentation pestuje farmár Antonio Benedito Costa. Antonio je malý farmár, ktorý má svoju plantáž v Mogiane, v brazílskom meste Poco Fundo v nadmorskej výške 1050 m n. m. Táto káva je spracovaná úplne inak ako ostatné kávy z danej lokality. Využili pri nej techniku fermentovania, pri ktorej sa káva ponechá 36 hodín na tenkej hladine vody. Výsledkom je veľmi jemná káva s až cukríkovou chuťou.
Kávu N Fermentation pražíme na filter. Vďaka svetlejšiemu tónu praženia sa hodí práve na túto prípravu. Káva je v šálke lahodná a jemná. Ak si z nej pripravíte espresso, vystúpia skôr acidné tóny.
V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.
Oblasť | Mogiana |
---|---|
Spracovanie | natural, 36 hod fermen. |
Odroda | Red Catuai |
Profil | cukrík, mliečna kyselina, červené ovocie |
Praženie | filter (svetlé) |