Recept na pomarančovo-malinový vianočný punč
20. december 2019
Čajové recepty |
Vianočné recepty
Obsah článku
Máme tu čarovné obdobie plné svetielok, pečenia medovníčkov, balenia darčekov, ale aj dlhé pokojné večery pri sviečkach. Vianočné stromčeky z námestí lákajú na trhy množstvo ľudí, ktorí sa opäť radi vidia po uponáhľanom pracovnom roku. Zo všetkých strán hrajú koledy a lákajú rôzne vône. V ruke držíte horúci punč a nasávate atmosféru plnými dúškami.
Ako si vianočný punč pripraviť aj doma? Vyskúšajte tento recept doplnený ovocím.
Ingrediencie na vianočný punč
- 500 ml vody
- 300 ml červeného vína
- celú škoricu
- klinčeky
- badián
- pomaranč, najlepšie bio alebo chemicky neošetrený
- maliny
- 3 pl trstinového cukru
- 1 pl medu
- 2 vrecúška ovocného čaju podľa vašej chuti, napríklad Červený pomaranč
- 60 ml rumu
Postup prípravy vianočného punču
- Dáme do hrnca vodu, do nej badián, klinčeky, celú škoricu a povaríme asi 10 minút na miernom ohni.
- Stiahneme z ohňa a do vriacej vody ponoríme dve vrecúška ovocného čaju. Necháme lúhovať asi 5 minút a vyberieme.
- Pridáme na kolieska nakrájaný pomaranč aj s kôrou, najlepšie BIO a dobre vyumývaný. Potom pridáme pár malín, necháme opäť asi 10 minút lúhovať a varíme len na miernom ohni.
- Následne prilejeme červené víno a rum a zohrejeme, ale nevaríme.
- Pridáme cukor a med podľa chuti. Zamiešame, aby sa dobre rozpustil. A máme hotovo! Stačí precediť cez husté sitko do pohára a podávať.
Prajeme vám krásne a pokojné chvíle s punčom v ruke a spokojný úsmev na perách počas celých Vianoc!
Ohodnotiť recept
Ďakujeme za váš hlas
Už ste hlasovali