Jeseň sa mnohým spája najmä so sychravým počasím, rannými hmlami či padajúcim lístím. No je to aj obdobie, kedy sa môžete bez výčitiek skryť pod deku a vychutnať si lahodnú kávu. Ak chcete aj jej dodať jesenný nádych, vyskúšajte náš recept na voňavé tekvicové latte. To je obľúbené najmä v zahraničí, kde ho v kaviarňach nájdete pod názvom „pumpkin spice latte“.
Prvým krokom je príprava tekvicového pyré. Ak chcete ušetriť čas, môžete si ho kúpiť už hotové, alebo si pripraviť vlastné z tekvice zo záhradky. Na tekvicové latte môžete použiť maslovú tekvicu alebo aj známu hokkaido odrodu, ktorú sme si na tento recept vybrali aj my. Ako si tekvicové pyré pripraviť?
Druhou dôležitou časťou je tekvicové korenie. Tento krok si môžete takisto uľahčiť napríklad kúpou perníkového korenia. Najlepšie je však vyrobiť si ho podľa svojej chuti či originálnej receptúry. Potom budete mať zaručene to pravé ,,pumpkin spice latte“. Korenie si môžete namiešať z týchto ingrediencií:
Náš tip: Namiešajte si naraz viac korenia a nasypte ho do uzatvárateľnej nádoby, aby ste ho mali pri ďalšej príprave hneď poruke.
Ďalším z krokov je uvariť si dobrú kávu, napríklad našu Popradskú. Pripravte si buď strojové espresso, alebo silnú zalievanú kávu, ktorú po chvíľke preceďte. Tekvicové latte si potom pripravíte nasledovne:
Dobrú chuť!
plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!