Vianočné sviatky sú ideálnou príležitosťou na prípravu tých najlepších dezertov, ktoré potešia vaše chuťové poháriky. Jedným z najpopulárnejších a najchutnejších, ktorý by nemal chýbať na žiadnom sviatočnom stole, sú práve katarínske rezy. Ak si ich chcete tento rok pripraviť sami, neváhajte a vyskúšajte náš recept.
Chcete počas Vianoc oživiť svoj koláčový repertoár? Vyskúšajte pripraviť kávové linecké koláčiky, ktoré potešia chuťové poháriky všetkých gurmánov.
S'mores tart je populárny americký dezert, ktorý spája jemnosť penového cukríka marshmallow, krémovú čokoládu a chrumkavé sušienky, a je dokonalým spôsobom, ako zaujať počas vianočných sviatkov. Ak ho chcete vyskúšať, inšpirujte sa naším receptom, ktorý túto skautskú lahôdku povýšil na ozajstný gurmánsky zážitok.
Chcete na sviatočnom stole ohúriť svojich blízkych niečím nezabudnuteľným? Vyskúšajte náš kávový koláč s lahodnou čokoládovou polevou, ktorý bude neodolateľnou pochúťkou pre každého, kto ho ochutná.
Ste vegán, máte intoleranciu na niektorú zo živočíšnych potravín, alebo chcete tento rok obmeniť svoj starý recept na medovníky a vyskúšať niečo nové? Prečítajte si náš článok s receptom na zdravé vegánske medovníky bez použitia vajec.
Brusnice sú malé červené bobuľky, ktoré nájdete v borovicových či smrekových lesoch a rašeliniskách v Európe, Ázii a Severnej Amerike. Prečítajte si náš článok a dozveďte sa viac o ich blahodarných účinkoch, ako aj príprave brusnicového džemu.
Pumpkin spice sirup, alebo aj tekvicový sirup, je kombináciou škorice, muškátového orieška, zázvoru a klinčekov. Ak máte radi jesenné chute a chcete si tento sirup pripraviť doma, môžete jednoducho vytvoriť vlastnú verziu a mať ju poruke počas celej jesene.
Kombucha je fermentovaný nápoj, ktorý má pozitívne účinky na trávenie a imunitu. Hoci si ju často kupujeme vo fľašiach alebo vychutnávame v kaviarni, takto spracovaná kombucha býva pasterizovaná, čo znamená, že väčšina jej prospešných baktérií je zničená.
Hrozno je jedným z najobľúbenejších druhov ovocia nielen pre jeho využitie pri výrobe vína, ale aj ako čerstvá ovocná pochúťka. Hoci sa u nás zbiera najmä v septembri, vďaka dovozu si ho môžete vychutnať počas celého roka.
Kedysi obľúbená v domácnostiach, dnes nechýba v žiadnej dobrej kaviarni. Batch brew je typ staršej filtrovanej kávy, ktorej popularita spočíva v jednoduchosti a rýchlosti prípravy. Prečítajte si náš článok a zistite, odkiaľ pochádza, ako sa pripravuje a prečo si práve batch brew zaslúži vašu pozornosť.