Recept na Tiramisu - nadýchaný taliansky dezert
15. december 2018
Kávové recepty |
Recepty na zákusky
Obsah článku
Hodila by sa vám dávka energie a kofeínu, aby ste zvládli predvianočný stres? Nech sa páči, zákusok ako vyšitý. Spojenie nadýchaného krému a piškóty presiaknutej lahodným espressom z popradskej kávy Colombia, ktorú doplnia tóny likéru, vám pohladí zmysly a zaiste naštartuje každú unavenú bunku vášho tela.
Recept na originálne tiramisu nenájdete len jeden, pretože existujú mnohé variácie. My vám prinášame náš overený recept na kávovú klasiku.
Ingrediencie na tiramisu
- 500 g Mascarpone,
- 4 domáce vajcia,
- 100 g kryštálového cukru,
- 2 balenia podlhovastých piškót,
- 250 ml silného espressa popradskej kávy Colombia,
- 150 ml likéru najlepšie Amaretto,
- kvalitné kakao.
Postup prípravy chutného tiramisu
- Pripravíme si 250 ml silného espressa z praženej zrnkovej kávy a necháme ho vychladnúť.
- Najskôr si oddelíme žĺtka od bielok. Z bielok vyšľaháme hustý sneh s polovičnou dávkou cukru. V druhej miske vyšľaháme žĺtka so zvyškom cukru do nadýchanej peny (ak nemáte domáce vajíčka, radšej vyšľahajte žĺtkovú časť nad parou a nechajte vychladnúť). Do žĺtkovej zmesi po lyžičkách zašľaháme Mascarpone. A na záver už do takmer hotového krému len zľahka vareškou vmiešame bielka.
- V miske spojíme espresso s likérom. Zľahka v kávovo-likérovej zmesi máčame piškóty a ukladáme na dno pripravenej formy, najlepšie sklenenej či keramickej. Krém si rozdelíme na polovicu. Prvú časť rozotrieme na piškóty. Na krém opäť prídu jemne namáčané piškóty a vrchná vrstva krému. Na záver zľahka poprášime kvalitným kakaom.
- Tiramisu necháme vychladnúť, ideálne cez noc, aby sa všetky chute prepojili.
Tiramisu si najlepšie vychutnáte so šálkou horúceho espressa, skúste našu zrnkovú kávu Colombia. S rodinou či s priateľmi, zákusok môžete jesť priamo z misky, v ktorej ste ho pripravili - tak si najviac zamaškrtíte.
Prajeme vám krásny predvianočný čas!
Popradske.sk
Ohodnotiť recept
Ďakujeme za váš hlas
Už ste hlasovali