Nazbierali ste množstvo malín a rozmýšľate, čo s nimi? Sirup z malín má sýtočervenú farbu, ktorá v sebe ukrýva množstvo antioxidantov. Tie najviac zachováte, ak vyrobíte malinový sirup za studena.
Náš tip: Vyskúšajte malinový sirup s mätou. Pridaním hrste mätových listov získate osviežujúcu chuť malinovo-mätového sirupu ideálneho na teplé horúce dni. Mätu môžete tiež nahradiť medovkou.
Náš tip: Roztlačené maliny, ktoré vám zostanú, môžete ešte použiť v koláčoch alebo dezertoch, prípadne ich zjesť len tak so zmrzlinou.
Najlepší malinový sirup je vyrobený za studena. Hodí sa na osladenie bylinkových čajov, ale aj ako poleva na koláče, dezerty alebo zmrzlinu. Domáci malinový sirup môžete využiť podobne ako jahodový sirup do letných limonád a urobiť si z neho rýchly ľadový čaj.
Sirup z malín má tiež množstvo zdravotných účinkov a pomáha napríklad pri horúčkach a zápaloch. Kvôli vysokému obsahu antioxidantov chráni telo pred voľnými radikálmi.
Náš tip: Malinový sirup sa hodí aj do alkoholických alebo nealkoholických drinkov s tonikom a kolieskom limetky alebo citróna.
plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!