Máte veľa jahôd a už neviete, čo si z nich pripraviť? Uvarte si jednoduchý jahodový sirup podľa nášho receptu. Potrebujete naň len zopár ingrediencií, je rýchlo hotový a vydrží vám celé leto.
Náš tip: Ak máte nazvyš aj rebarboru, môžete ju pridať k jahodám a pripraviť si tak chuťovo zaujímavý jahodovo-rebarborový sirup. Stačiť bude aj zopár stoniek. K jahodám sa navyše hodí aj mäta, ktorej sa cez leto darí a nájdete ju takmer v každej záhradke. Skúste pridať niekoľko voňavých lístkov pre ešte sviežejšiu chuť.
Náš tip: Rozvarené jahody, ktoré vám zostanú po scedení šťavy, určite nevyhadzujte. Môžete ich využiť napríklad do bublaniny alebo si k nim vyšľahať šľahačku a podávať ako rýchly a chutný dezert.
Sirup z jahôd môžete používať podobne ako púpavový sirup. Skvelé sa hodí do letných limonád či ako poleva na koláč, zmrzlinu alebo šľahačku. Takisto dokáže podčiarknuť chuť jahodového čaju a príjemne ho osladiť. Navyše, ak ho necháte vychladnúť a pridáte zopár kociek ľadu, získate osviežujúci a rýchly domáci ľadový čaj.
Náš tip: Jahodový sirup sa hodí aj ako originálny jedlý darček. Nalejte ho do pekných fliaš, pridajte mašličku či papierik s odkazom a úspech máte u milovníka jahôd zaručený.
plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!