Vaječný likér patrí medzi klasické nápoje na nejednom sviatočnom stole. Hoci si ho viete kúpiť v obchode, najlepší vaječný likér bude aj tak ten, ktorý si sami urobíte. Vyskúšajte náš recept, podľa ktorého sa vám určite podarí.
Tip: Ak vám rum nechutí, použiť môžete aj iný druh alkoholu, napríklad vodku alebo whiskey.
Domáci vaječný likér je nielen skvelý na posedenie s priateľmi či rodinou, ale aj ako darček. Nalejte ho do peknej fľaše, pripevnite na ňu drevenú menovku s originálnym venovaním a ručne vyrobený darček máte na svete. Využiť ho môžete tiež do koláčov. Hodí sa napríklad ako náplň do nepečených osích hniezd (úľov). Po zohriatí si z neho môžete pripraviť nápoj podobný talianskemu bombardinu. Stačí, keď zohriaty vaječný likér pri podávaní dozdobíte šľahačkou.
Doma pripravený vaječný likér môžete použiť aj na prípravu alžírskej kávy. Kombinácia kávy a vaječného likéru prináša sladkú, krémovu chuť a tento nápoj vám poskytne nový zážitok, ktorý ocenia všetci milovníci chutí.
Vaječný likér uchovávajte v chlade, v ktorom vydrží aj niekoľko dní. Dávajte si pozor, čím dlhšie tam je, tým viac stuhne. Preto pripravte len také množstvo vaječného likéru, ktoré viete, že vypijete.
Tip: Pri podávaní môžete vaječný likér ozdobiť celou alebo mletou škoricou.
plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!