Škorica je korenie, ktoré sa používa už tisíce rokov nielen pre jeho výnimočnú chuť, ale aj liečivé účinky. V súčasnosti si škoricu do kávy pridáva čoraz viac ľudí. Ak sa chcete dozvedieť, ako si pripravíte škoricové latte a aké zdravotné benefity táto kombinácia ponúka, prečítajte si náš článok.
Kedysi obľúbená v domácnostiach, dnes nechýba v žiadnej dobrej kaviarni. Batch brew je typ staršej filtrovanej kávy, ktorej popularita spočíva v jednoduchosti a rýchlosti prípravy. Prečítajte si náš článok a zistite, odkiaľ pochádza, ako sa pripravuje a prečo si práve batch brew zaslúži vašu pozornosť.
Pri výbere kávy si možno kladiete otázku, či je lepšia arabica alebo robusta. Líšia sa chuťou, arómou a aj pestovaním. Prečítajte si náš článok a zistite, aké sú medzi nimi ďalšie rozdiely.
Máte chuť na rýchly a osviežujúci dezert, ktorý vás príjemne nabudí aj počas horúcich letných dní? Vyskúšajte taliansku lahôdku z kávy a zmrzliny – affogato. Prečítajte si náš článok a vyskúšajte náš jednoduchý recept.
Espresso tonic je osviežujúci nápoj, ktorý spája intenzívnu chuť kávy s bublinkovou sviežosťou toniku. Táto nezvyčajná kombinácia vytvára zaujímavý chuťový zážitok, ktorý si získava čoraz viac priaznivcov. Chcete vedieť, ako si ho pripraviť aj doma? Inšpirujte sa naším jednoduchým receptom.
Každý kávovar sa raz za čas zanesie vodným kameňom. Ten má priamy vplyv na jeho fungovanie, dokonca i na samotnú chuť kávy. Chcete vedieť, ako svoj kávovar najjednoduchšie odvápniť? Prečítajte si náš článok s praktickými tipmi.
Pred 10. rokmi zažila zelená káva svoj najväčší rozmach a odvtedy o nej ako o zázraku na chudnutie počujeme stále. Prečítajte si v našom článku, čo je zelená káva a aké látky obsahuje. Je pre nás naozaj taká dobrá?
Káva s maslom či kokosovým olejom, známa aj ako bulletproof káva, sa stáva stále populárnejšou. Táto nezvyčajná kombinácia dodáva každej šálke niečo viac, než len dávku energie.
Ste fanúšikom alternatívnych príprav káv? Inšpirujte sa receptom na prípravu lahodnej kávy cez hario V60 od svetovo uznávaného baristu. Čo to vlastne je, a ako si cezeň pripraviť kávu ako od profíka, sa dočítate v našom článku.
Každý kávičkár si svoju šálku kávy vychutnáva po svojom. Niekto ju má rád so zohriatym mliekom a dvoma cukrami, iný zase nedá dopustiť na čistú „čiernu“ kávu.