Recept na kokosové laskonky s kávovým krémom
5. jún 2020
Kávové recepty |
Recepty na zákusky
Obsah článku
Tradičný zákusok s láskyplným názvom ,,laskonky“ sa teší veľkej obľube. Radi si ich dávame v cukrárni ku kávičke, ale aj ich s radosťou objednávame na rodinné oslavy či sviatky. S ýmto receptom ich hravo zvládnete aj vy doma. Ochutnajte, ako skvele sa do kokosových laskoniek hodí kávový krém.
Budeme potrebovať:
Na kokosové laskonky:
- 150 g strúhaného kokosu
- 350 g kryštálového cukru
- 80 g práškového cukru
- 6 vaječných bielkov
Na kávovú plnku:
- 50 ml zaliatej kávy Extra špeciál
- 50 ml mlieka
- 20 g hladkej múky
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
Postup:
- Bielky spolu s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do tuhej hmoty, približne 15 minút. Necháme vychladnúť. Následne pridáme kokos a práškový cukor. Jemne ručne premiešame.
- Pripravíme si formu na laskonky, ktorú položíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Do jednotlivých otvorov pomocou lyžice nanesieme hmotu a zarovnáme stierkou.
- Formu opatrne vyberieme a laskonky pečieme asi 15 minút pri 130 °C. Následne pootvoríme dvierka, teplotu stiahneme na 80 °C a sušíme približne 30 minút.
- Kým sa nám laskonky vysušia, urobíme si kávovú plnku. Začneme tým, že si zalejeme kávu.
- Z práškového cukru odoberieme približne 80 g. Dáme ho do malého hrnca a na miernom plameni ho skaramelizujeme. Nemiešame, len pootáčame kastrólikom.
- Následne do karamelu vlejeme teplú precedenú kávu. V mlieku rozmiešame múku a prilejeme do zmesi. Zopár minút povaríme pri stálom miešaní a necháme vychladnúť.
- Kým nám kávový krém vychladne, vyšľaháme do peny maslo so zvyšným práškovým cukrom. Po troške pridávame kávový krém. Dbáme pritom na rovnakú teplotu maslového aj kávového krému, aby sa plnka nezrazila.
- Keď nám laskonky vychladnú, môžeme začať spájať. Ozdobnou špičkou nanesieme na jednu laskonku vrstvu plnky a druhou ju spojíme. Pokračujeme, kým neminieme všetky pripravené laskonky.
A máme hotovo! Uvaríme kávu, vyložíme nohy a testujeme, či sa laskonky podarili. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
Ďakujeme za váš hlas
Už ste hlasovali