Recept na rýchly kávový hrnčekový koláč
29. apríl 2020
Kávové recepty |
Recepty na koláče
Obsah článku
Keď vás prepadne ohromná chuť na niečo sladké, skúste tento rýchly a jednoduchý recept na kávový hrnčekový koláč. Čokoláda spolu so šípkovým džemom poteší maškrtné chuťové bunky a šťavnatý korpus, napitý kávou, vás nabije energiou.
K tomuto receptu nepotrebujete žiadnu váhu, stačí obyčajný hrnček a lyžica.
Čo všetko budete na hrnčekový kávový koláč potrebovať?
Ingredience na cesto
- 4 vajcia
- 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka masla (cca 70 g)
- 1 hrnček mlieka
- 1 PL kakaa
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 espresso
Ingrediencie na potretie koláča a na polevu
- šípkový džem
- 1 a pol hrnčeka na kocky nalámanej čokolády na varenie (cca 200 g)
- 1 espresso
- 1/2 hrnčeka Cery na polevy (cca 70 g)
- cukor
Postup prípravy fantastického hrnčekového koláča
- Vajcia vyšľahajte spolu s cukrom do peny. Postupne pridajte všetky ostatné ingrediencie a poriadne vymiešajte mixérom do stredne tuhého cesta.
- Vylejte na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech alebo formu na tortu. Pečte na 160 stupňoch približne 30 minút.
- Po upečení prelejte korpus osladenou silnou kávou a vrch natrite šípkovým džemom.
- Čokoládu na varenie spolu s Cerou roztopte vo vodnom kúpeli dohladka a naneste na korpus.
Hneď, keď čokoláda stuhne, môžeme koláč krájať a podávať ku kávičke. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
Ďakujeme za váš hlas
Už ste hlasovali