filter icon FILTER
kavovy cheesecake

Recept na kávový cheesecake s orechovým korpusom


Obsah článku

Ak sa radíte k pôžitkárom, ktorí nikdy neodmietnu dobré espresso či kúsok kvalitnej čokolády, kávový cheesecake s orechami a čokoládovou polevou je zákusok určený pre vás.

Ingrediencie na kávový cheesecake

Na korpus:

  • 100 g kakaových sušienok
  • 60 g mletých vlašských orechov
  • 70 g masla

Na krém

  • 1 espresso
  • 250 g mascarpone
  • 200 g kyslej smotany
  • 80 g trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 pl vanilkového extraktu

Na polevu

  • 150 g čokolády na varenie
  • 100 g smotany na šľahanie
kavovy cheesecake recept

Postup prípravy kávového cheesecaku

  1. Začneme prípravou silného espressa, aby nám stihlo vychladnúť do krému.
  2. Hneď potom si pripravíme formu, najlepšie s odnímateľným dnom. Na tento menší kávový cheesecake som použila formu s priemerom približne 23 centimetrov.
  3. Keksíky vložíme do mixéra a necháme ich rozdrviť na maličké kúsky. Následne pridáme maslo izbovej teploty a mleté vlašské orechy. Celú zmes poriadne premiesime v rukách na sypké cesto, ktoré prstami natlačíme na celé dno a boky formy.
  4. Korpus dáme piecť do rúry rozohriatej na 160 °C na asi 12 minút.
  5. Kým sa nám korpus upečie, pripravíme si krém. Do misy vložíme mascarpone, kyslú smotanu a cukor a poriadne vymiešame. Následne pridávame vajíčka, vždy po jednom. Až keď rozmiešame jedno, tak pridáme ďalšie. Potom pomaly prilievame espresso a vanilkový extrakt a zašľahávame do krému. Kávový krém je hotový!
  6. Krém vylejeme do vychladnutého sušienkového základu a dáme piecť na 150 °C na približne 70 minút. Po upečení nebude mať úplne tuhú konzistenciu. Boky sú zlatisté, ale v strede je podobný želatíne. A presne tak to má byť.
  7. Kým nám koláč poriadne vychladne, pripravíme si čokoládovú ganache. V hrnci zohrejeme smotanu tesne pod bod varu. Čokoládu nalámeme na menšie kocky do sklenenej misy a následne ju zalejeme horúcou smotanou. Necháme pár minút odstáť a potom poriadne premiešame do hladka. Tak získame čokoládovú polevu, ktorá ani po vychladení nebude úplne tvrdá. Polevou prelejeme kávový cheesecake a máme hotovo!
kavovy cheesecake espresso

Na tanieri posypeme nasekanými orechami a podávame, ako inak, ku káve. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!