filter icon FILTER
kokosovy zakusok

Recept na kokosový zákusok s kávovou plnkou a čokoládou


Obsah článku

K tomuto kávovo-čokoládovo-kokosovému koláču netreba žiaden predslov. Kombinácia lahodných ingrediencií hovorí za všetko. Kto by toto spojenie chutí nemiloval?

Budeme potrebovať:

Na korpus:

  • 10 bielkov
  • 300 g kryštálového cukru
  • 300 g strúhaného kokosu
  • 5 PL polohrubej múky

Na plnku:

Na polevu:

  • 300 g čokolády na varenie
  • 250 ml 33 % smotany na šľahanie
  • maslo
kokosovy kolac rezy

Postup:

  1. Bielky si vyšľaháme spolu s cukrom do tuhého snehu.
  2. Do hmoty pridáme strúhaný kokos a múku a už len jemne premiešame vareškou.
  3. Kokosový sneh rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme doružova, pri 170 °C asi 20 minút.
  4. Po upečení necháme korpus vychladnúť a pustíme sa do kávovej plnky.
  5. Začneme tým, že vrchovatú lyžicu mletej kávy zalejeme vriacim mliekom. Necháme lúhovať.
  6. V mise si nad parou vyšľaháme žĺtky a cukor. Do peny pridáme kakao, škrob a mlieko s kávou, spolu aj so zrniečkami kávy. Miešame mixérom do zhustnutia.
  7. Keď je plnka hotová, obalíme vrch misky potravinovou fóliou, aby sa pri chladnutí nevytvorila kožka.
  8. V inej mise si premixujeme maslo izbovej teploty, a keď je plnka vychladnutá, pridávame postupne do masla a šľaháme.
  9. Už nám chýba pripraviť len čokoládovú ganache. Čokoládu nalámeme na kocky do misky a zalejeme ju horúcou smotanou. Necháme 2 minúty odstáť, potom pridáme plátok masla a vymiešame do jemnej polevy.
  10. Na kokosový korpus nanesieme rovnomerne kávovú plnku a polejeme čokoládovou polevou. Necháme hodinu stuhnúť v chladničke a hor sa do ochutnávania!

Popradské vám praje dobrú chuť.

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!