Recept na kokosový zákusok s kávovou plnkou a čokoládou
7. august 2020
Recepty |
Kávové recepty |
Veľkonočné recepty |
Recepty na zákusky
Obsah článku
K tomuto kávovo-čokoládovo-kokosovému koláču netreba žiaden predslov. Kombinácia lahodných ingrediencií hovorí za všetko. Kto by toto spojenie chutí nemiloval?
Budeme potrebovať:
Na korpus:
- 10 bielkov
- 300 g kryštálového cukru
- 300 g strúhaného kokosu
- 5 PL polohrubej múky
Na plnku:
- 1 PL mletej kávy Extra špeciál
- 200 ml mlieka
- 8 žĺtkov
- 150 g kryštálového cukru
- 2 PL kakaa
- 2 PL kukuričného škrobu
- 250 g masla
Na polevu:
- 300 g čokolády na varenie
- 250 ml 33 % smotany na šľahanie
- maslo
Postup:
- Bielky si vyšľaháme spolu s cukrom do tuhého snehu.
- Do hmoty pridáme strúhaný kokos a múku a už len jemne premiešame vareškou.
- Kokosový sneh rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme doružova, pri 170 °C asi 20 minút.
- Po upečení necháme korpus vychladnúť a pustíme sa do kávovej plnky.
- Začneme tým, že vrchovatú lyžicu mletej kávy zalejeme vriacim mliekom. Necháme lúhovať.
- V mise si nad parou vyšľaháme žĺtky a cukor. Do peny pridáme kakao, škrob a mlieko s kávou, spolu aj so zrniečkami kávy. Miešame mixérom do zhustnutia.
- Keď je plnka hotová, obalíme vrch misky potravinovou fóliou, aby sa pri chladnutí nevytvorila kožka.
- V inej mise si premixujeme maslo izbovej teploty, a keď je plnka vychladnutá, pridávame postupne do masla a šľaháme.
- Už nám chýba pripraviť len čokoládovú ganache. Čokoládu nalámeme na kocky do misky a zalejeme ju horúcou smotanou. Necháme 2 minúty odstáť, potom pridáme plátok masla a vymiešame do jemnej polevy.
- Na kokosový korpus nanesieme rovnomerne kávovú plnku a polejeme čokoládovou polevou. Necháme hodinu stuhnúť v chladničke a hor sa do ochutnávania!
Popradské vám praje dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
Ďakujeme za váš hlas
Už ste hlasovali