Recept na nadýchanú kávovú roládu s čokoládovou plnkou
8. marec 2023
Recepty |
Kávové recepty |
Recepty na zákusky
Obsah článku
Spojenie kávy s čokoládou vytvorí vždy vynikajúcu súhru chutí. Ak patríte ku kávičkárom, ktorí nepohrdnú ani čokoládou, pripravte si podľa nášho receptu kávovú roládu s čokoládovou plnkou. Vychutnajte si túto výbornú kombináciu pri posedení s priateľmi alebo len tak ku vašej obľúbenej šálke kávy či čaju.
Čo potrebujete na kávovo-čokoládovú roládu?
Cesto:
- 5 kusov vajec
- 160 gramov práškového cukru
- 100 gramov hladkej múky
- 20 gramov kakaa
- 10 gramov mletej Popradskej kávy
- 100 gramov čokolády na posypanie
Krém:
- 400 mililitrov 40 % smotany na šľahanie
- 300 gramov čokolády na varenie
Postup prípravy kávovej rolády s čokoládovou plnkou
Ako pripraviť cesto?
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Oddeľte bielka od žĺtok. Bielka vyšľahajte spolu s preosiatym práškovým cukrom na tuhý sneh.
- Znížte otáčky mixéra a do snehu postupne pridávajte žĺtky.
- Preosejte si zvlášť múku a kakao.
- Postupne primiešajte suchú zmes.
- Namelte si čerstvú kávu a opatrne ju do cesta zapracujte.
- Pripravte si väčší plech s papierom na pečenie. Aby vám papier držal, pokropte najskôr plech vodou. Vďaka tomu sa nebude rolovať.
- Pomocou štetca potrite papier olejom, aby sa cesto neprilepilo a dalo zvinúť.
- Pripravenú zmes vylejte na plech a pečte približne 15 minút.
- Upečený korpus aj spolu s papierom zrolujte a nechajte vychladnúť.
Ako pripraviť plnku?
- V menšom hrnci zohrejte šľahačkovú smotanu. Vypnite ju tesne predtým, ako sa začne variť.
- Pridajte do nej na kúsky polámanú čokoládu na varenie. Na prevoňanie krému primiešajte štvrť čajovej lyžičky čerstvo namletej kávy.
- Nechajte čokoládu roztopiť a potom ju dohladka vymiešajte a nechajte vychladnúť.
- Po vychladnutí ju dajte do mixéra a vyšľahajte na tuhú šľahačku.
- Opatrne rozviňte vychladnutý zrolovaný korpus a rovnomerne naň naneste ¾ kávovej plnky.
- Cesto s krémom opatrne zaviňte a potrite zvyšným krémom. Na záver ju ozdobte postrúhanou čokoládou. Vložte roládu do chladničky a nechajte ju stuhnúť.
Kávovú roládu s čokoládou si najlepšie vychutnáte pri šálke cappuccina či flat white.
Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
Ďakujeme za váš hlas
Už ste hlasovali