Ingrediencií nie je veľa, nech sa páči, tu je zoznam:
1. Nad parou si vymiešame salko, cukor a kakao. Miešame 20 až 30 minút do tuhšej konzistencie. Hmotu necháme úplne vychladnúť a opatrne zašľaháme maslo a HERU izbovej teploty. Na záver do krému pridáme to najlepšie - mletú kávu Popradská Extra špeciál.
2. Bielu hmotu na obalenie pripravíte zo zmesi preosiateho sušeného mlieka a práškového cukru. K nej primiešavame na plátky nakrájanú CERU izbovej teploty a vymiesime cesto. Ak je cesto tvrdé, alebo sypké, primiešame trochu viac CERY. Ak, ale nemáte čas a trpezlivosť na prípravu tejto hmoty, kľudne ju nahraďte kupovaným marcipánom.
3. Práškovým cukrom si posypeme dosku, na ktorej vyvaľkáme bielu hmotu. Formu na kávové zrná takisto jemne posypeme práškovým cukrom a vložíme do nej vyvaľkanú hmotu, povtláčame, nakôpkujeme kávovú plnku a prikryjeme opäť bielou hmotou.
4. Vytvarované kávové zrná vyklopíme z formy, poukladáme do uzatvárateľnej nádoby a necháme odpočívať v chladničke do stuhnutia.
5. Hotové kávové zrná obalíme v čokoládovej poleve. Tú si pripravíme z čokoládových „peniažkov“, ktoré nad parou necháme roztopiť a vymiešame s trochou oleja do požadovanej konzistencie. Odstavíme od pary a obaľujeme. Na manipuláciu pri obaľovaní sú ideálne vidličky. Čokoládou pooblievané zrná ukladáme na mriežku.
Kávové zrná patria medzi klasiku na svadbách, v našich cukrárňach, ale aj v domácnostiach počas blížiacich sa Vianoc. Je to sýty, sladký a kávou prevoňaný zákusok, ktorý vynikajúco chutí vychladený k horúcej káve.
Sladkú chuť vám prajem ;)
plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!