Recept na jednoduchý jablkový koláč s čokoládou a kávou
16. september 2020
Kávové recepty |
Recepty na koláče
Obsah článku
Keď pomyslíme na sladké, káva s čokoládou sú zaručene dobrou kombináciou. Ale čo tak k nim pridať v našich končinách obľúbené ovocie ‒ jabĺčka? Z výslednej kombinácie chutí budete milo prekvapení.
Sezóna jabĺk je v plnom prúde. Tak neváhajte a vyskúšajte recept na jednoduchý jablkový koláč s kávou a čokoládou.
Čo budete na jednoduchý jablkový koláč potrebovať?
- 5 stredne veľkých jabĺk
- 150 g kvalitnej horkej čokolády
- 3 ‒ 4 KL mletej kávy Popradská Extra špeciál
- 3 vajcia
- 160 g hladkej špaldovej múky
- 140 g trstinového cukru
- 1,5 dcl oleja
- 1 KL škorice
- 1 KL sódy bikarbóny
- štipka muškátového oriešku
- hrsť lieskových orechov
Postup prípravy jednoduchého jablkového koláča s kávovou čokoládou
- Čokoládu nechajte rozpustiť nad parou, pridajte 3 ‒ 4 kávové lyžičky mletej kávy Popradská Extra špeciál a vymiešajte do hladka. Zmes vylejte na papier na pečenie, vyrovnajte a dajte stuhnúť na pár minút do mrazničky.
- Medzitým ošúpte jablká a nakrájajte ich na drobné kúsky. Lieskovce, ktorými na záver koláč posypete, tiež nasekajte.
- Vajíčka vyšľahajte s cukrom do hustej peny. Pridajte olej.
- V druhej miske zmiešajte múku, škoricu, sódu bikarbónu a muškátový oriešok. Opatrne vysypte do „mokrej“ zmesi a krátko šľahajte.
- Z mrazničky vyberte čokoládu, nasekajte ju na menšie kocky a spolu s nakrájanými jablkami vareškou primiešajte k cestu.
- Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vysteľte papierom, vylejte na ňu pripravenú zmes a posypte lieskovcami. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 50 minút.
Jednoduchý jablkový koláč je sýty, plný výživných ingrediencií, takže sa hodí pokojne aj na raňajky. Alebo ho pripravte návšteve a ponúknite im aj dobrú kávičku. Užite si spoločné chvíle pri voňavej káve a šťavnatom koláči.
Jesenné dni plné pohody praje Popradské!
Ohodnotiť recept
Ďakujeme za váš hlas
Už ste hlasovali