filter icon FILTER
gastanove pyre recept

Recept na penu z gaštanového pyré s čokoládovou polevou


Obsah článku

Dochádza vám už niekedy fantázia, čo sladké pripraviť na oslavu? Skúste podávať našľahanú penu alebo krém v mini pohárikoch a ozdobiť ju ovocím, orechmi či čokoládou. Takéto dezerty sú jednoduché na prípravu, nádherne vyzerajú a zo stola miznú rýchlosťou blesku. Ich chuťové a farebné variácie môžu byť rôzne.

My sme pre vás pripravili recept na gaštanovú penu s čokoládovou polevou.

Hlavnú zložku - gaštanové pyré - vyberajte s čo najvyšším podielom gaštanov.  Ak máte čas, pripravte si pyré doma a zamrazte aj do zásoby.

Jedlé gaštany sú úžasným liekom pre náš organizmus. Prospievajú krvnému obehu a srdcu, liečia chudokrvnosť, reumatické ochorenia, posilňujú imunitu, pomáhajú pri žalúdočných ťažkostiach, majú detoxikačné účinky, starajú sa o krajšiu pokožku, vlasy a nechty. Dodávajú nám energiu, zlepšujú pamäť, pomáhajú pri depresiách a vyčerpaní.

Ingrediencie na gaštanové pyré

Krém:

  • 250 g mrazeného gaštanového pyré
  • 250 ml 33-percentnej smotany na šľahanie
  • 1/2 balenia vanilkového cukru
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 2 polievkové lyžice espressa z kávy Colombia

Čokoládová poleva:

  • 100 ml 33-percentnej smotany na šľahanie
  • 100 g čokolády na varenie

Na dokončenie:

  • čerstvé figy
  • lieskové orechy
recept gastanove pyre kava

Postup prípravy gaštanového pyré

  1. Do misky vložíme rozmrazené gaštanové pyré, práškový a vanilkový (nie vanilínový) cukor. Prelejeme ich rumom a espressom a krátko miešame mixérom, kým sa suroviny nespoja.
  2. Po chvíli pridáme šľahačku a šľaháme do hladkého krému. Nie pridlho.
  3. Hotový krém navrstvíme do menších pohárov a dáme do chladničky.
  4. Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Do hrnca vlejeme šľahačku, a čokoládu polámeme na menšie kúsky. Zohrievame na miernom plameni, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a polevou zdobíme gaštanovú penu.
  5. Poháre dekorujeme čerstvými figami a lieskovými orieškami.
gastanove pyre recept figy

Tieto mini dezerty môžeme ihneď podávať hosťom. Určite im zachutí lahodná kombinácia šľahačky, gaštanov, kávy a rumu.

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!