Recept na penu z gaštanového pyré s čokoládovou polevou
16. október 2019
Kávové recepty
Obsah článku
Dochádza vám už niekedy fantázia, čo sladké pripraviť na oslavu? Skúste podávať našľahanú penu alebo krém v mini pohárikoch a ozdobiť ju ovocím, orechmi či čokoládou. Takéto dezerty sú jednoduché na prípravu, nádherne vyzerajú a zo stola miznú rýchlosťou blesku. Ich chuťové a farebné variácie môžu byť rôzne.
My sme pre vás pripravili recept na gaštanovú penu s čokoládovou polevou.
Hlavnú zložku - gaštanové pyré - vyberajte s čo najvyšším podielom gaštanov. Ak máte čas, pripravte si pyré doma a zamrazte aj do zásoby.
Jedlé gaštany sú úžasným liekom pre náš organizmus. Prospievajú krvnému obehu a srdcu, liečia chudokrvnosť, reumatické ochorenia, posilňujú imunitu, pomáhajú pri žalúdočných ťažkostiach, majú detoxikačné účinky, starajú sa o krajšiu pokožku, vlasy a nechty. Dodávajú nám energiu, zlepšujú pamäť, pomáhajú pri depresiách a vyčerpaní.
Ingrediencie na gaštanové pyré
Krém:
- 250 g mrazeného gaštanového pyré
- 250 ml 33-percentnej smotany na šľahanie
- 1/2 balenia vanilkového cukru
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
- 1 polievková lyžica rumu
- 2 polievkové lyžice espressa z kávy Colombia
Čokoládová poleva:
- 100 ml 33-percentnej smotany na šľahanie
- 100 g čokolády na varenie
Na dokončenie:
- čerstvé figy
- lieskové orechy
Postup prípravy gaštanového pyré
- Do misky vložíme rozmrazené gaštanové pyré, práškový a vanilkový (nie vanilínový) cukor. Prelejeme ich rumom a espressom a krátko miešame mixérom, kým sa suroviny nespoja.
- Po chvíli pridáme šľahačku a šľaháme do hladkého krému. Nie pridlho.
- Hotový krém navrstvíme do menších pohárov a dáme do chladničky.
- Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Do hrnca vlejeme šľahačku, a čokoládu polámeme na menšie kúsky. Zohrievame na miernom plameni, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a polevou zdobíme gaštanovú penu.
- Poháre dekorujeme čerstvými figami a lieskovými orieškami.
Tieto mini dezerty môžeme ihneď podávať hosťom. Určite im zachutí lahodná kombinácia šľahačky, gaštanov, kávy a rumu.
Ohodnotiť recept
Ďakujeme za váš hlas
Už ste hlasovali