filter icon FILTER
brownie koláč ku káve

Recept na koláč ku kávičke: Čokoládové brownies s kávovou pusinkou


Obsah článku

Tento koláč je venovaný práve tým, ktorí zbožňujú kombináciu kávy a čokolády. Lahodne sladká čokoláda pohladí dušu a káva povznesie zmysly do výšin. Ideálne kombo.

Budeme potrebovať:

Na brownie:

  • 300 g horkej čokolády
  • 250 g masla
  • 200 g hladkej múky
  • 250 g trstinového cukru
  • 2 PL holandského kakaa
  • 4 vajcia

Na kávovú pusinku:

  • 4 bielka
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 2 PL bieleho vínneho octu
  • kávový likér a troška lásky
brownies kolac ku kavicke

Postup:

  1. Začneme tým, že horkú čokoládu polámeme do kovovej nádoby a v hrnci nad parou ju rozpustíme s maslom. Vymiešame do hladka.
  2. Kým nám čokoláda vychladne, v mixéri si vymiešame vajcia s cukrom, pridáme preosiatu múku s kakaom. Primiešame mierne vychladnutú čokoládu.
  3. Cesto vylejeme do vymastenej formy (kruh s priemerom 25 cm) a pečieme pri 150 °C približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme. Cesto určite nenechávajte piecť dlhšie, aby sa úplne nevysušilo. Musí zostať krásne vláčne v strede.
  4. Na pusinku si vyšľaháme bielky dotuha, pridáme cukor a ešte vyšľaháme do lesklého snehu. Pridáme škrob, ocot a likér.
  5. Zmes navrstvíme na brownie a krátko zapečieme pod grilom.

Podávame s láskou, zaliate kávovým likérom, k dobrej kávičke. Dobrú chuť!

koláčik ku kávičke

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!