V posledných rokoch ide čím ďalej tým viac do popredia zdravý životný štýl. S ním sa spája dostatok pohybu a, samozrejme, zdravá a vyvážená strava. Aj preto mnohí skúšajú raw stravovanie, ktorého gro tvoria jedlá bez tepelnej úpravy. Vo veľkom sa pri ňom používajú všetky druhy orieškov, naklíčených obilnín či surovej zeleniny i čerstvého ovocia. Ak aj vy chcete do svojho jedálnička zaradiť niečo raw, pripravte si s nami jednoduchú, no veľmi chutnú čokoládovú raw tortu s kávou a banánmi.
Na korpus sme použili mandle, ktoré svojou chuťou sedia ku káve najviac, ale pokojne ich môžete vymeniť napríklad aj za kešu oriešky. Datle sa zase dajú nahradiť sušenými figami alebo hrozienkami. Treba ich však vopred na niekoľko hodín namočiť do vody. Tú ale pred mixovaním zlejte, aby zmes na korpus nebola príliš riedka. Ako sladidlo sme použili sirup z agáve, no rovnako dobre poslúži aj med.
Dobrú chuť a nezabudnite si tento lahodný dezert užiť so šálkou Popradskej!
plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!