Vo videu vám so zalievaním poradí náš kávológ a ešte viac podrobností sa dozviete v tomto článku.
Najlepší výsledok dostanete, ak si tesne pred prípravou čerstvo zomeliete zrnkovú kávu v ručnom alebo elektrickom mlynčeku. Na jednu 200 ml šálku budete potrebovať 7 - 8 g kávy.
Vodu priveďte do varu, no nezalievajte kávu ihneď vriacou vodou. Nechajte ju 30 - 60 sekúnd postáť v kanvici, aby jej teplota klesla na približne 85 stupňov.
Na mletú kávu v šálke alebo v pomôcke na prípravu kávy nalejte malé množstvo vody tak, aby bola zaliata všetka káva. Nechajte ju asi 30 sekúnd usadiť a lúhovať, pomôže to káve “rozkvitnúť”.
Krúživými pohybmi dolejte zvyšok vody, uvoľníte tým jej bohatú chuť. Ak si pripravujete kávu v zariadení ako french press či chemex, nechajte ju približne 4 minúty lúhovať a potom ju prefiltrujte.
plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!